Gå til hovedindholdet

Spørgsmål og svar om asbest

Svar på de oftest stillede spørgsmål om asbest. Finder du ikke svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Arbejdstilsynet

Asbest

 • Hvor kan man finde asbest i en bygning?

  Asbest kan findes i en række byggematerialer, herunder loftskanter, skillevægge, tagpap, klimaskærme, vandhaner, oliefyr, vægklinker, kabelføringer, gulve og mange andre steder. Det er ikke altid lige nemt at genkende asbest, da det kan se ud som andre byggematerialer. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, om der i bygningen er brugt asbestholdige materialer, og hvis dette er tilfældet, at få fjernet asbesten på en sikker måde.

  På BFA Bygge & Anlægs hjemmeside Asbest-huset kan man se, hvor i en bygning der kan være asbest.

  Asbest-huset

  Hvis du er i tvivl om, om der er asbest i din bygning, bør du kontakte en autoriseret asbestfirma, der kan undersøge dette for dig. Det er nemlig ikke tilladt for private at håndtere asbest, da det kan være farligt at indånde asbestfibrene. Derfor bør du altid søge professionel hjælp, hvis du er i tvivl om, om der er asbest i din bygning.

  Asbest er et naturligt forekommende mineral, der tidligere blev brugt i en række byggematerialer på grund af dets stærke, ildfaste og isolerende egenskaber. Brug af asbest i byggematerialer er blevet forbudt i mange lande, herunder også Danmark, på grund af de sundhedsskadelige virkninger, der kan være ved indånding af asbestfibre.

Henter PDF