Gå til hovedindholdet

Om stress

Stress er en tilstand af anspændthed og ulyst. Det er ikke i sig selv en sygdom, men vedvarende stress kan føre til både fysisk og psykisk sygdom. Om stress kan føre til en sygdom afhænger af, hvor stor belastningen er, og hvor længe den varer.

Stress kan være forårsaget af forhold både i og uden for arbejdet. Disse sider fokuserer på arbejdsbetinget stress. Arbejdsbetinget stress er et sammensat problem, som kan have forskellige årsager og udtryk i forskellige virksomheder og brancher.

Arbejdsbetinget stress kan fx skyldes arbejdsmængden og kulturen på arbejdspladsen. Derfor er det afgørende at have fokus på, hvad I konkret kan gøre på arbejdspladsen for at forebygge og håndtere stress.

Næsten alle former for arbejdsbetinget stress kan forebygges på den ene eller den anden måde. Som regel vil målet være at reducere de risikofaktorer, der kan føre til stress. I nogle job kan det imidlertid være svært helt eller delvist at undgå bestemte risikofaktorer, der er en uadskillelig del af arbejdet. Her gælder det især om at håndtere disse faktorer bedst muligtHenter PDF