Anmeld en arbejdsulykke

Omkring halvdelen af alle arbejdsulykker bliver ikke anmeldt. Det er et problem, fordi registrering af arbejdsulykker hjælper til at forebygge fremtidige arbejdsulykker. Det er også vigtigt at anmelde arbejdsulykker, fordi medarbejderen måske har ret til erstatning.

Hvad er en arbejdsulykke?

Kommer en person pludseligt til skade i arbejdstiden, er det en arbejdsulykke. Det er uden betydning, hvilket arbejde personen har udført, og hvordan personen er kommet til skade.

Klik på linket og forstå forskellen på arbejdsulykker og erhvervssygdomme.

Hvad er en arbejdsulykke?

Det skal du gøre som arbejdsgiver

Som arbejdsgiver er det dit ansvar at anmelde en arbejdsulykke. Forstå, hvilke regler der gælder, når ulykker skal anmeldes.

Skal ulykken anmeldes?

Når du som arbejdsgiver anmelder en arbejdsulykke, betaler din forsikring sagsbehandling og eventuel erstatning, medmindre din virksomhed er selvforsikret. Klik på linket for at anmelde en arbejdsulykke eller læse mere om, hvordan du anmelder en ulykke.

Sådan anmelder du en arbejdsulykke

Det kan du gøre som medarbejder

Hvis arbejdsgiveren ikke kan eller vil anmelde skaden, eller hvis virksomheden ikke eksisterer længere eller er gået konkurs, kan der opstå en situation, hvor du som medarbejder eller din repræsentant (fx fagforening, læge eller advokat) er nødt til at anmelde. Følg linket ovenfor og læs mere om anmeldelse af arbejdsulykker.