Gå til hovedindholdet

Karsten Refsgaard bliver ny tilsynsdirektør i Arbejdstilsynet

Den 1. marts 2020 tiltræder Karsten Refsgaard som ny tilsynsdirektør for Tilsynscenter Øst i Arbejdstilsynet.

Karsten Refsgaard

Karsten Refsgaard er 43 år og uddannet psykolog. Han kommer fra en stilling som chef for Arbejdsmiljø København, som er Københavns Kommunes tværgående arbejdsmiljøenhed. Karsten Refsgaard har før da arbejdet flere år i Arbejdstilsynet. Først som tilsynsførende i 2007, siden konsulent i Arbejdsmiljøfagligt Center, chef for forskellige tilsynsgrupper i Tilsynscenter Øst og senest i kontoret for psykisk arbejdsmiljø.

”Jeg er meget glad for, at Karsten kommer tilbage til os i Arbejdstilsynet. Karsten har med sin baggrund som tilsynsførende og sin brede ledererfaring senest fra Københavns Kommune et indgående kendskab til arbejdsmiljøområdet, som Arbejdstilsynet kan drage stor nytte af. Han har de helt rette kompetencer til at stå i spidsen for Tilsynscenter Øst og derfra at bidrage til en stærk tilsynsindsats og en effektiv implementering af de mange initiativer, der udspringer af den politiske aftale fra sidste år om en ny og forbedret arbejdsmiljøindsats”, siger direktør Søren Kryhlmand.

”Det har været spændende og lærerigt at stå i spidsen for Københavns Kommunes arbejdsmiljøenhed. Jeg glæder mig nu meget til at komme tilbage til de mange gode kolleger i Arbejdstilsynet og at indtage stolen som tilsynsdirektør for Tilsynscenter Øst. Arbejdstilsynet er inde i en rivende udvikling med mange nye medarbejdere rundt om i landet og en række nye tilsynstiltag, der skal sættes godt i søen, så vi får styrket arbejdsmiljøet på de danske arbejdspladser. Det arbejde ser jeg meget frem til at bidrage til”, siger Karsten Refsgaard.

Karsten Refsgaard får ansvaret for Tilsynscenter Øst, der dækker hovedstadsområdet, resten af Sjælland samt Lolland-Falster, Bornholm og Grønland. Der ansat i alt cirka 200 medarbejdere i Tilsynscenter Øst.

Karstens Refsgaard afløser 1. marts Karsten Bach Christensen, der er skiftet til en stilling som arbejdsmiljøchef i HOFOR. Karsten Refsgaard indtræder i Arbejdstilsynets direktion som yderligere tæller direktør Søren Kryhlmand, vicedirektørerne Vibe Westh og Trine Bødker samt tilsynsdirektørerne Hanne Sofie Tromborg Olsen og Sine Louise Iversen. 

Henter PDF