Gå til hovedindholdet

Arbejdstilsynet opdaterer vejledning: Gravide skal beskyttes ved natarbejde

Det kan være nødvendigt at ændre arbejdstiden for gravide med natarbejde. Det er nu skrevet ind i en opdatering af Arbejdstilsynets vejledning om gravide og ammendes arbejdsmiljø.

Paragraf

Selvom det er nat, er der stadig job, der skal passes på hospitaler, fabrikker m.m. Men forskning blandt mere end 22.000 gravide viser, at natarbejde kan øge risikoen for ufrivillig abort eller at den gravide bliver syg– derfor opdaterer Arbejdstilsynet nu sin vejledning om gravide og ammendes arbejdsmiljø med et afsnit om natarbejde.

Det nye afsnit i AT-vejledningen fremhæver, at det er arbejdsgiverens ansvar, at den gravide medarbejders natarbejde planlægges, så det ikke udgør en risiko for den gravides sikkerhed og sundhed. Forskningen viser blandt andet, at mere end én nattevagt om ugen kan øge risikoen for ufrivillig abort for gravide. Det betyder, at det kan være nødvendigt, at ændre den gravides arbejdstid.

Gravides og ammendes arbejdsmiljø - AT-vejledning A.1.8

Gravide med to eller flere nattevagter har øget risiko for ufrivillig abort - om forskningen bag opdateringen - NFA

Henter PDF