Gå til hovedindholdet

Nyt på Arbejdstilsynets hjemmeside

Mandag den 28. september kommer forsiden af Arbejdstilsynets hjemmeside til at se anderledes ud, end den plejer. Det er den første af en række justeringer af hjemmesidens struktur og indhold, der skal medvirke til, at hjemmesiden i endnu højere grad imødekommer kernebrugernes behov.

AT hjemmeside design

Justeringerne sker med udgangspunkt i en række brugerundersøgelser.

Ny menu – nemmere indgang til indholdet

Nu kan man med ét klik få overblik over hele menuen – altså både hovedpunkter og underpunkter. Det skal hjælpe brugerne med hurtigere at komme det rigtige sted hen.

Nye elementer på forsiden – genvej til søgning og guides

Der er nu et fast stort søgefelt på toppen af forsiden og lige under dette en række bokse med direkte adgang til guides, som understøtter brugerne i nogle af de typiske situationer, de har behov for viden om, når de besøger hjemmesiden. Det kan være ”Kom i mål med APV-arbejdet” eller ”Bliv klar til tilsyn”.

Forsiden har fået en ny form for ”footer”

Det vil sige en fast bund på alle sider, hvor der er genveje til særlige arbejdsmiljøområder, sociale medier, andre hjemmesider og til de mest besøgte sider.

Flere ændringer på vej

Justeringerne er de første af en række nyheder, der frem mod jul kommer til at ske i hjemmesidens struktur og præsentation af indhold. Bl.a. vil der komme nye søgemuligheder og forbedret visning af søgeresultater.

Hvorfor justeres hjemmesiden?

Baggrunden for justeringerne er som nævnt dels en række brugerundersøgelser, dels at det som en del af den politiske aftale om arbejdsmiljø blev besluttet at nedlægge Videncenter for Arbejdsmiljø pr. 31. december 2019. Arbejdstilsynet har herefter haft det fulde ejerskab til den fælles hjemmeside, som Arbejdstilsynet og Videncenteret havde udviklet i samarbejde - arbejdsmiljøidanmark.dk. Justeringerne er en konsekvens af, at der nu ikke længere er tale om et fælles site.

Henter PDF