Gå til hovedindholdet

Kemiske produkter i tal

Du kan nu selv søge i data fra Produktregistret, der giver overblik over anmeldte kemiske produkter, som produceres i eller importeres til Danmark.

Arbejdstilsynet har lanceret et værktøj til fremsøgning af data fra Produktregisteret, der er en database for farlige kemiske produkter i Danmark.

I Produktregisteret registrerer virksomheder oplysninger om farlige kemiske produkter, som produceres i eller importeres til Dan­mark. Det er nu muligt selv at søge i en del af disse data og få oplysninger om antal produkter og de tilhørende mængder.

Dyk selv ned i tallene

Når du klikker dig rundt i rapporten, vil du kunne få et indtryk af, hvilke brancher der har de største mængder af farlige stoffer, og hvilke brancher der har flest produkter. Fx har rengøringsbranchen registreret rigtig mange forskellige kemiske produkter, men det er samlet set ikke særlig store mængder i sammenligning med andre brancher. Til gengæld har energi og råstoffer meget få produkter registreret, men i meget betydelige mængder.

Data kan ses fordelt på brancher, funktioner (anvendelse) og på faremærkning. Det er muligt at vælge, hvilket år du ønsker at se data fra. Foreløbigt kan du se data fra årene 2010-2018.

Kemiske produkter i tal

Kemi fordelt på brancher

Flere tal fra Produktregisteret er på vej

I løbet af 2021 forventer vi at udvide rapporten med flere data, hvor det vil blive muligt at se data fordelt på stofniveau. Det kan f.eks. være interessant, hvis man gerne vil vide mere om et bestemt farligt stof, som fx formaldehyd. Så vil man kunne se, hvor store mængder der har været registreret af stoffet og se udviklingen over årene.

Henter PDF