G� til hovedindholdet

Ny pulje blev startskuddet til at styrke arbejdsmiljøet hos TCR Denmark

Med tilskud fra Arbejdsmiljøpuljen vil TCR Denmark arbejde på at skabe et godt psykisk arbejdsmiljø på arbejdspladsen. Arbejdsmiljøet er nemlig blevet udfordret af blandt andet coronanedlukning.

Reparation af lufthavnskøretøj hos TCR Danmark

Hos den danske virksomhed TCR Denmark, der leverer ydelser inden for udlejning og vedligeholdelse af lufthavnskøretøjer i Københavns Lufthavn, er der sket flere ændringer de seneste år. De har både været påvirket af forandringer i virksomheden og nedlukning af lufthavnen på grund af corona.

”De mange ændringer og coronanedlukningen har naturligvis påvirket vores medarbejdere,” fortæller Robert Vestergaard, der er landechef i TCR Denmark.

Virksomheden ville derfor gerne sætte ekstra fokus på at skabe et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne. Men de havde brug for hjælp til det.

”Da vi fandt ud af, at vi kunne søge støtte hos Arbejdsmiljøpuljen, hvor vi også kunne få hjælp til projektet, blev det startskuddet til at komme i gang,” forklarer Robert.

Fik hjælp af en arbejdsmiljørådgiver til at afklare målet

Det var faktisk Roberts kone, der gjorde ham opmærksom på, at der er en arbejdsmiljøpulje, hvor virksomheder kan søge støtte til blandt andet at forbedre det psykiske arbejdsmiljø. Hun faldt over puljen i forbindelse med hendes egen uddannelse som arbejdsmiljørepræsentant.

”Jeg bragte arbejdsmiljøpuljen op i vores AMO, og vi blev alle enige om, at vi ville søge støtten og hjælpen,” forklarer han. 

Robert startede med at finde en certificeret arbejdsmiljørådgiver, der kunne hjælpe virksomheden. For de havde brug for en, der helt konkret kunne formulere, hvad problemet var, og hvad de gerne vil have støtte til.  

”Da vi først havde fået afklaret vores problemer sammen med en arbejdsmiljørådgiver, var det faktisk nemt at søge. Jeg var ellers lidt nervøs for at gå ind på puljens hjemmeside, da den slags godt kan være kompliceret. Men det viste sig at være lige til, og vi blev hjulpet af både skabeloner og rådgivning,” forklarer Robert.

Se ansøgningen som tre timers investering

TCR Denmark fik tilskud fra Arbejdsmiljøpuljen til projektet, og de er nu allerede i gang med et forløb med fokus på det gode arbejdsmiljø.

”Vi er i gang med at interviewe medarbejdere, og så skal vi blandt andet have forskellige workshops,” forklarer Robert.

Dette projekt er dog ikke det eneste, virksomheden har søgt støtte til.

”Vi er faktisk også i gang med et par andre projekter, da vi er blevet så positivt overrasket over, hvor godt det fungerer. Vi har blandt andet søgt støtte til et projekt med fokus på træning og et projekt ved navn zero accidents,” forklarer han.

Skal Robert give et godt råd til andre, der gerne vil i gang med at søge støtte fra arbejdsmiljøpuljen, lyder det:

”Se det som tre timers investering. Du bruger én time på forberedelse, én time på møde med en rådgiver og én time på opfølgning. Mere behøver du ikke for at komme i gang,” fortæller han.

Læs mere om Arbejdsmiljøpuljen, og hvad du kan søge støtte til, her:

Arbejdsmiljøpuljen - om forebyggelse af nedslidning

;

Henter PDF