Gå til hovedindholdet

Sådan fungerer RSS

På at.dk tilbyder vi brugen af RSS feeds til at følge med i opdateringer indenfor et tema, en branche, arbejdsmiljøarbejdet eller tilsyn. Her følger en kort forklaring og introduktion til hvad RSS er og hvordan man bruger det.

RSS står, på engelsk, for Really Simple Syndication og er en måde at få præsenteret opdateringer for en side eller et emne, uden at skulle tilgå siden direkte.

Hvordan kommer jeg i gang med RSS?

Det første man skal bruge for at kunne benytte sig af RSS, er en RSS Læser (RSS Reader). Der findes et væld af forskellige muligheder, og de kan alle noget forskelligt. Nogle er tilføjelser til din browser, andre kan være hjemmesider der viser dine ønskede feeds. Her er nogle eksempler på sider der kan hjælpe dig i gang:

Feedly

FeedReader

Jeg har en RSS Læser (RSS Reader) - Hvad er næste skridt?

Når du har fået muligheden for at læse RSS feeds på en pæn og overskuelig måde, skal du finde den AT.dk feed du er mest interesseret i. Det kan være om en specifik branche, et specifikt tema eller lignende. De sider der har RSS feeds, lister dem i øverste højre hjørne af siden.

Sæt linket til det eller de feeds du har valgt ind i den RSS Læser du bruger (Følg eventuelt deres guides) - og så er du på vej!

Et link kan se således ud: <rss xmlns:content="http://purl.org/rss/1.0/modules/content/" xmlns:wfw="http://wellformedweb.org/CommentAPI/" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom" xmlns:sy="http://purl.org/rss/1.0/modules/syndication/" xmlns:slash="http://purl.org/rss/1.0/modules/slash/" version="2.0">Henter PDF