Tjekliste for fokuspunkter ved tilsyn på restauranter og barer

Bilag 4 til BUN notat om restaurant og barer

Tjekliste for fokuspunkter ved tilsyn på restauranter og barer

  • FORMELLE KRAV (APV, AMO, APB)

  • RYGELOV:
    - Der må ikke ryges på indendørs serveringsteder på over 40 m2.
    - og hvis der serveres mad i lokaler under 40 m2.
    - Effektivt rygerum (ingen servering og ingen udsivning til de omkringliggende
    lokaler):

  • UNGES ARBEJDE
    - Arbejde ved maskiner:
    - Instruktion:
    - Arbejdstid:
    - Alenearbejde:
    - Løft:
    - Håndtering af penge:
    - Arbejde med stoffer og materialer:

  • ULYKKER
    - Sikring af maskiner (pålægsmaskiner, røremaskiner):
    - Glatte gulve:
    - Sikring af trykflasker med overhængende risiko for at vælte:
    - Alarm på køle/fryserum over 10 m3.

  • STØJ OG AKUSTIK
    - Akustisk regulering i køkken og restaurationsområde?
    - dB(A) over 85 på diskoteker, barer og spillesteder?

  • INDEKLIMA
    - Effektiv udsugning over varmekilder ex. ovn, kipsteger, friture, grill:
    (herunder opvaskemaskine der afgiver store mængder damp:
    - Eftersyn:
    - Kontrolanordning:
    - Tilstrækkelig ventilation ved passiv rygning på værtshuse under 40 m2:

  • ERGONOMI
    - Løft og bæring af fustager, ølkasser, gryder, affald, borde/stole og varer:
    - Træk og skub af paller, vogne med affald osv.:
    - Arbejdsstillinger ved ex. snitteborde, skærmarbejdspladser:
    - Fadservering:

  • PSYKISK ARBEJDSMILJØ:
    - Vold, trusler og traumatiske hændelser:
    - Stor arbejdsmængde tidspres:
    - Omgangstone, mobning og seksuel chikane: