Gå til indhold

Sæt det gode arbejdsmiljø på menuen

Er du leder eller medarbejder på en cafe, restaurant, bar eller i et køkken? Her kan du finde gode løsninger og få inspiration til, hvordan I skaber et godt og inkluderende arbejdsmiljø.

Et godt arbejdsmiljø betaler sig

Sæt det gode arbejdsmiljø på menuen – det betaler sig. Her på siden kan du finde konkrete løsninger og inspiration til, hvordan I kan styrke trivslen, når I arbejder på en restaurant, café, bar eller køkken.

Tal fra Arbejdstilsynet viser, at 1 ud af 4 i restaurationsbranchen har oplevet diskrimination eller forskelsbehandling på grund af fx køn, etnicitet eller religion. Samtidig kan sproglige og kulturelle forskelle betyde, at udenlandske medarbejdere kan have sværere ved at blive en del af arbejdsfællesskabet.

Heldigvis har mange restauranter, cafeer og køkkener fokus på at skabe et godt og inkluderende arbejdsmiljø. For når medarbejderne har det godt, går det også godt for forretningen. Medarbejdernes trivsel og arbejdsglæde smitter af på produktiviteten – og det bliver samtidig lettere at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere.

Inspirationskatalog om mental trivsel

HORESTA har sammen med Norion og Food Organisation of Danmark afdækket bedst practice for trivsel og godt arbejdsmiljø i restaurationsbranchen. 

I inspirationskataloget Mental Trivsel på Menuen har de samlet 45 eksempler fra praksis, som kan inspirere til at sikre mental trivsel.