Gå til hovedindholdet

Bliv uddannet som tilsynsførende

Som ny tilsynsførende får du et intensivt grunduddannelsesforløb, der giver dig de nødvendige kompetencer og viden, så du kan føre tilsyn med arbejdsmiljøet på danske arbejdspladser. Du har løbende mulighed for at udvikle dine lederkompetencer på lederuddannelse, og du er en del af en koncern, hvor vi tænker i udviklingsmuligheder på tværs af koncernen og på tværs af de mange opgaver, vi løser i fællesskab.

Tre tilsynsførende taler sammen

Når du bliver ansat som tilsynsførende i Arbejdstilsynet, skal du igennem en grunduddannelse, og samtidig får du en erfaren tilsynsførende som din faste vejleder og sparringspartner. Det betyder, at du i starten vil føre tilsyn sammen med din vejleder. Du bliver også en del af et team af kolleger, der varetager den samme type opgaver, og du får en leder, der vil følge dig i din udvikling.

”Da jeg startede i Arbejdstilsynet, oplevede jeg, at der eksisterede en kultur, hvor der var plads til spørgsmål og faglig sparring. Arbejdstilsynet er en stor organisation, så man får mange nye kollegaer, når man starter, men på trods af dette, oplevede jeg en nærhed og hjælpsomhed fra alle kollegaer, også på tværs af faggrupper”, fortæller Stine fra Tilsynscenter Øst, der for nyligt har været igennem grunduddannelsen.

Hvad sker der på grunduddannelsen?

På grunduddannelsen får du ny viden, færdigheder og kompetencer, som du skal bruge i dit arbejde som tilsynsførende. Du bliver uddannet i rollen som tilsynsførende samt de metoder, vi bruger til at føre tilsyn. Du bliver også klædt på til, hvordan du møder virksomhederne, og i hvordan du bedst varetager myndighedsrollen og indgår i dialog med virksomhederne, når du er på tilsyn.

Derudover får du viden om de juridiske rammer, vi arbejder indenfor, samt indsigt i de forskellige arbejdsmiljøproblemer.

”På grunduddannelsen fik jeg viden og kompetencer inden for mange forskellige områder, som vi tilsynsførende har fokus på, når vi undersøger arbejdsmiljøet i forskellige virksomheder. Jeg lærte bl.a. om psykisk arbejdsmiljø, ulykker, kemi og ergonomi, samt hvordan de områder kan indebære en risiko for medarbejdernes sundhed og sikkerhed”, fortæller Stine fra Tilsynscenter Øst.

Hvad laver en tilsynsførende?

Hvordan ser en dag ud for en tilsynsførende? Og skal du egentlig kende alt til den branche, du fører tilsyn i? Det kan du blive klogere på her, hvor Camilla fortæller om, hvad du laver som tilsynsførende i Arbejdstilsynet.

Læs interview med tilsynsførende Camilla

Henter PDF