Gå til hovedindholdet

Ny bekendtgørelse ændrer gebyrer ved godkendelse af udbydere af de obligatoriske arbejdsmiljøuddannelser

En ny bekendtgørelse, der træder i kraft 1. oktober 2024, betyder at gebyrer, der opkræves ved godkendelse af udbydere af de obligatoriske arbejdsmiljøuddannelser, ændres. Det sker som en konsekvens af, at gebyrerne ikke længere reguleres automatisk med det generelle pris- og lønindeks, men i stedet fastsættes så de langsigtede gennemsnitlige omkostninger dækkes.

Fra 1. oktober 2024 ændres de gebyrer, som Arbejdstilsynet og Danmarks Akkrediteringsinstitution opkræver efter bekendtgørelse om godkendelse af udbydere af de obligatoriske arbejdsmiljøuddannelser. Det sker i forbindelse med, at en ny bekendtgørelse træder i kraft, hvori gebyrbestemmelserne er blevet opdateret.

Opdateringen af gebyrbestemmelserne sker som en konsekvens af, at arbejdsmiljølovens reguleringsbestemmelse vedrørende gebyrer til Arbejdstilsynet blev ophævet pr. 1. februar 2024. Det betyder, at gebyrer til Arbejdstilsynet ikke længere reguleres automatisk med det generelle pris- og lønindeks, men i stedet fastsættes, så de langsigtede gennemsnitlige omkostninger, der er forbundet med det pågældende gebyrbelagte område, dækkes. På den måde følger fastsættelsen af gebyrerne nu Finansministeriets Budgetvejledning.

Sidst revideret: 12. september 2024

Henter PDF