Gå til hovedindholdet

Intensiveret tilsyn på byggepladser med alvorlige overtrædelser

Udvalgte byggepladser, der har mange og gentagne alvorlige overtrædelser af arbejdsmiljøloven, vil fra midten af oktober 2024 få intensiveret tilsynsbesøg af Arbejdstilsynet. Det sker som et led i den politiske aftale fra maj 2024, der skal styrke indsatsen mod social dumping.

Fra den 21. oktober 2024 vil byggepladser, der har mange alvorlige overtrædelser af arbejdsmiljøloven kunne møde Arbejdstilsynet på intensiveret tilsynsbesøg.

Det intensiverede tilsyn betyder, at Arbejdstilsynet hyppigt kommer på besøg på byggepladsen i en periode. Under besøget vil Arbejdstilsynet kontrollere arbejdsmiljøforholdene og reagere, hvis der konstateres overtrædelser af arbejdsmiljølovgivningen. Derudover vil der være en tæt dialog om forebyggelse med de relevante aktører på byggepladsen, så arbejdsmiljøforholdene bringes i orden.

Hvis Arbejdstilsynet på besøgene på byggepladsen kan konstatere, at virksomhederne forebygger arbejdsmiljøproblemerne, overgår byggepladsen til almindelige byggepladstilsyn igen.

Arbejdstilsynet orienterer bygherren og de virksomheder, bygherren har aftaler med, når deres byggeplads er udvalgt til intensiveret tilsyn, og når byggepladsen overgår til almindelige byggepladstilsyn igen.

Du kan læse mere om intensiveret tilsyn her:

Intensiveret tilsyn

Sidst revideret: 21. oktober 2024

Henter PDF