Gå til hovedindholdet

Bliv godkendt som udbyder af en arbejdsmiljøuddannelse

Man skal være godkendt af Arbejdstilsynet for at kunne udbyde en arbejdsmiljøuddannelse. Godkendelsen sker på baggrund af en indstilling fra Danmarks Akkrediteringsinstitution. Læs mere om godkendelsesprocessen her.

Arbejdsmiljøuddannelserne henvender sig til nye medlemmer af en arbejdsmiljøorganisation (AMO) samt til koordinatorer af sikkerheds- og sundhedsarbejdet på byggepladser, som skal bidrage til at styrke det forebyggende arbejde med arbejdsmiljø.

Som udbyder af en arbejdsmiljøuddannelse skal man derfor være godkendt af Arbejdstilsynet. Godkendelsen sker på baggrund af en vurdering fra Danmarks Akkrediteringsinstitution, som også har opgaven med at sikre, at uddannelserne lever op til kravene.

Ansøgningen om at blive godkendt skal sendes til Danmarks Akkrediteringsinstitution sammen med uddannelsesplaner og dokumentation for undervisernes kvalifikationer. 

Ansøgningsskema og yderligere oplysninger kan findes hos Danmarks Akkrediteringsinstitution:

Vurdering, evaluering og kvalitetssikring af arbejdsmiljøuddannelse

Hvor længe gælder godkendelsen?

Arbejdstilsynets godkendelse gælder i 3 år med mindre betingelserne for godkendelse ikke længere er til stede. Der kan inden for den 3-årige periode ske godkendelse af yderligere uddannelsesplaner.

Arbejdstilsynet kan tilbagekalde en godkendelse, hvis den groft misbruges, eller der er alvorlige mangler i kvaliteten af den udbudte

Ændringer af oplysningerne i godkendelsen og anmeldelse af nye undervisere

En udbyder, der er godkendt til at udbyde en arbejdsmiljøuddannelse, skal informere Arbejdstilsynet, hvis der sker ændringer i de forhold, som fremgik af udbyderens ansøgningsmateriale om godkendelse.

Hvis der sker ændringer i de oplysninger, der stod i ansøgningen, som Danmarks Akkrediteringsinstitution har behandlet, fx hvis kursusudbyderen ønsker at anvende en ny underviser, skal oplysningerne sendes til Arbejdstilsynet. Oplys venligst Arbejdstilsynets og Danmarks Akkrediteringsinstitutions sagsnummer, som står på godkendelsen.

Når Arbejdstilsynet har modtaget oplysningerne, vil Danmarks Akkrediteringsinstitution blive anmodet om en udtalelse. Når Arbejdstilsynet har modtaget Danmarks Akkrediteringsinstitutions udtalelse, vil udbyderen modtage en afgørelse af, om ændringerne i ansøgningsgrundlaget kan godkendes, herunder om nye undervisere kan accepteres.

Gebyr for godkendelse, evaluering og kvalitetskontrol

Arbejdstilsynet opkræver gebyr for den tid, som Arbejdstilsynet skal anvende til behandling af ansøgninger om godkendelse som udbyder. Dette gælder, uanset om der meddeles afslag, eller ansøgningen trækkes tilbage. Arbejdstilsynets gebyr udgør 588,- kr. pr. påbegyndt time eksklusiv moms, der bruges til Arbejdstilsynets behandling af sagen om godkendelse.

Arbejdstilsynets gebyr er angivet i 2022 niveau og reguleres hvert år pr. 1. april med det generelle pris- og lønindeks.

Betales gebyret ikke rettidigt, forrentes gebyret med 1,5 pct. for hver påbegyndt måned fra forfaldsdag. Arbejdstilsynet har udpantningsret for det manglende indbetalte gebyr. Hvis en ansøger trods gentagne påkrav har undladt at betale Arbejdstilsynets gebyr, vil Arbejdstilsynet overdrage inddrivelsen til SKAT.

For udarbejdelse af en begrundet indstilling til brug for en ansøgning om godkendelse som kursusudbyder opkræver Danmarks Akkrediteringsinstitution et gebyr på 16.500,- kr. eksklusiv moms pr. uddannelsesplan. Gebyret betales forud for udarbejdelsen af indstillingen.

Danmarks Akkrediteringsinstitution opkræver videre et gebyr på 6.600,- kr. eksklusiv moms pr. uddannelsesplan fra alle godkendte udbydere for den årlige evaluering og kvalitetskontrol af godkendte udbydere. Gebyr skal dække den årlige evaluering og kvalitetskontrol. Gebyret betales forud for et år ad gangen.

Spørgsmål om godkendelse af kursusudbydere?

Skriv til Arbejdstilsynet:

Ansøg her:

Send din ansøgning til Danmarks Akkrediteringsinstitution. Find ansøgningsskemaet og læs mere om kravene til din ansøgning her:

Vurdering, evaluering og kvalitetssikring af arbejdsmiljøuddannelse

Arbejdstilsynets krav til udbydere

Sidst revideret: 31. juli 2024

Henter PDF