Gå til hovedindholdet

Arbejdstilsynet Grønland får ny chef

Arbejdstilsynet Grønland præsenterer Inúnguak Abelsen som ny chef. Han kommer fra en stilling som viceanlægschef hos Greenland Airports.

Mand med briller smiller på et portrætfoto

Inúnguak Abelsen er tiltrådt som ny chef for Arbejdstilsynet Grønland pr. 1. maj 2024. Inúnguak Abelsen er vokset op i Nuuk. Han er udannet bygningsingeniør fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus, hvor han har specialiseret sig inden for infrastruktur og anlæg tilbage i 2012. Han kommer fra en stilling som viceanlægschef hos Greenland Airports og har omfattende erfaring inden for rådgiverbranchen med fokus på anlægsprojekter.


"Vi er glade for at byde Inúnguak Abelsen velkommen som ny chef for Arbejdstilsynet Grønland. Med sin uddannelsesbaggrund som bygningsingeniør og omfattende erfaring, bl.a. inden for rådgiverbranchen, vil han med sine kompetencer bidrage til, at Arbejdstilsynet fortsætter den tidligere chefs, Casper Kronows, gode arbejde med at sørge for sikre og sunde arbejdsforhold i Grønland," siger tilsynsdirektør i Tilsynscenter Øst, Karsten Refsgaard.


Om det nye job siger Inúnguak Abelsen:
"I min nye rolle som chef for Arbejdstilsynet Grønland ser jeg frem til at fortsætte den positive indsats, som teamet her allerede har leveret til gavn for de mange forskellige arbejdspladser, vi har i Grønland. Det er vigtigt for mig at være med til at sørge for sikre og sunde arbejdsforhold, hvad enten det er på byggepladser eller kontorer."


Arbejdstilsynet Grønland spiller en afgørende rolle i at sikre et godt arbejdsmiljø i hele landet. Det sker bl.a. med vejledning og samarbejde med både offentlige og private organisationer samt tilsyn af arbejdspladser i hele Grønland.

Inúnguak Abelsen er 37 år gammel, gift med Trine Abelsen og er far til tre børn.

Henter PDF