Gå til hovedindholdet

Få indblik i virksomheders arbejdsmiljø med Tilsynsindblikket fra Arbejdstilsynet

Tilsynsindblikket er et nyt online opslagsværk over virksomheders tilsyn og afgørelser, der skaber mere gennemsigtighed omkring virksomhedernes arbejdsmiljø. Det offentliggøres mandag den 1. juli 2024.

Tilsynsindblikket viser alle danske og udenlandske virksomheder, der har haft besøg af Arbejdstilsynet inden for de seneste seks måneder. Her vil det fremgå, hvis virksomheden har fået afgørelser, og hvilke arbejdsmiljøproblemer afgørelserne drejer sig om.

”Med information om tilsyn og afgørelser skaber Tilsynsindblikket mere gennemsigtighed og et aktuelt indblik i resultatet af Arbejdstilsynets tilsyn på den enkelte arbejdsplads”, fortæller Mia Holm Bech, som er projektleder på Tilsynsindblikket.

Tilgå tilsynsindblikket

Farvel til smileyordningen

Tilsynsindblikket erstatter smileyordningen, der blev afskaffet den 1. februar 2024. Smileyordningen var ikke længere fyldestgørende for Arbejdstilsynets tilsynsarbejde og gav ikke altid et retvisende billede af arbejdsmiljøet. Derfor blev det politisk besluttet, at smileyordningen skulle erstattes af en ny, faktabaseret offentliggørelse af tilsyn og afgørelser.

Virksomheder med et gældende arbejdsmiljøcertifikat, der før fik tildelt en såkaldt kronesmiley, fremgår nu af en liste på Arbejdstilsynets hjemmeside.

Virksomheder med arbejdsmiljøcertifikat

 

Sidst revideret: 27. juni 2024

Henter PDF