Gå til hovedindholdet

Underret Arbejdstilsynet om manglende anmeldelse til RUT

Hvervgivere, der hyrer en udenlandsk virksomhed, skal se dokumentation for, at denne er anmeldt til Registret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT), ellers har hvervgiveren pligt til at underrette Arbejdstilsynet.

Private og virksomheder (hvervgivere), der indgår en aftale med en udenlandsk virksomhed, skal se dokumentation for, at den er anmeldt til Registret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT). Det gælder, når den udenlandske håndværker eller underleverandør skal udføre arbejde inden for bygge og anlæg, landbrug, skovbrug, gartneri, havearbejde eller rengøring. Dokumentationen kan fx være en kopi af virksomhedens kvittering for anmeldelsen til RUT.

Hvervgiver skal underrette Arbejdstilsynet, hvis han ikke har set denne dokumentation, senest 3 dage efter at arbejdet er begyndt. Undlader hvervgiver at underrette Arbejdstilsynet, kan han straffes med en bøde.

Underret Arbejdstilsynet om manglende RUT-anmeldelse - blanket

Som hvervgiver har du mulighed for selv at undersøge om en virksomhed har anmeldt sig til RUT:

Søg efter tjenesteydelse i RUT - Virk

Hvem er hvervgiver?

En hvervgiver er en virksomhed eller en privatperson, der indgår en aftale med en udenlandsk virksomhed om at få udført en eller flere arbejdsopgaver.

Hvis en udenlandsk virksomhed bruger udenlandske underentreprenører, er den udenlandske virksomhed hvervgiver i forhold til dem.

Hjælp din underleverandør eller håndværker til et sundt og sikkert arbejdsmiljø

På workplacedenmark.dk kan udenlandske virksomheder og medarbejdere læse om deres rettigheder og pligter i Danmark. De kan finde viden om arbejdsvilkår og hvad de skal gøre for at overholde de danske arbejdsmiljøregler, bl.a. indenfor bygge- og anlægsområdet.

Websitet findes på engelsk, tysk og polsk. Informationen om anmeldelse til RUT er desuden oversat til litauisk, rumænsk, russisk, italiensk, spansk og portugisisk.

Gå til Worksplacedenmark.dk/en

Sidst revideret: 10. september 2018

Henter PDF