Inspiration
Få inspiration: Sådan arbejder andre restauranter med arbejdsmiljøet
Her kan du læse om, hvordan restauranterne Madklubben og Easy Peacy skaber et godt og inkluderende arbejdsmiljø.
Her kan du læse om, hvordan restauranterne Madklubben og Easy Peacy skaber et godt og inkluderende arbejdsmiljø.
”Vær nysgerrig på nye medarbejderes faglighed og interesse – og hjælp dem med at etablere et fællesskab på arbejdspladsen”.
Det er Jagadish bedste råd til dig, der skal inkludere udenlandske medarbejdere eller kolleger i restaurationsbranchen.
For seks år siden kom Jagadish til Danmark fra Nepal, hvor han startede i Madklubben som opvasker. I dag er han avanceret til souschef, hvor han arbejder med sin passion – men vejen dertil har taget ham forbi kulturelle omstillinger og følelsen af ensomhed.
Bliv inspireret af Jagadish’ rejse i det danske køkken og læs, hvordan køkkenchefens initiativ til sociale aktiviteter gjorde en stor forskel for hans trivsel og udvikling.
"Et godt arbejdsmiljø er som en stolpe, der holder taget oppe. Hvis du ikke har et ordentligt arbejdsmiljø, så falder hele bygningen sammen.”
Kiki O' Conner er skolet ved McDonalds, hvor hun arbejdede sig op fra gulv til lederniveau, og det har fra en tidlig alder givet hende indsigt i værdierne af et godt arbejdsmiljø. Værdier, som hun har taget med sig ind i Madklubben som Senior Driftschef, hvor hun de sidste otte år har haft godt arbejdsmiljø som ledestjerne.
En af de ting, Kiki er særligt stolt af ved sit arbejde, er den indsats, hun og Madklubben gør for at inkludere udenlandske medarbejdere i deres teams.
Læs hele Kikis historie her – og find inspiration til, hvordan I skaber et godt og inkluderende arbejdsmiljø.
Med et fokus på menneskelig opførsel og respekt mellem kollegaer arbejder Alexandra og teamet hos Easy Peacy for en sundere kultur i køkkenet, der på én og samme tid sikrer professionalisme og plads til ”at være på en legeplads”.
For hende handler et godt arbejdsmiljø om at skabe plads til begge dele under én fællesnævner: ordentlighed.
HORESTA har sammen med Norion og Food Organisation of Danmark afdækket bedst practice for trivsel og godt arbejdsmiljø i restaurationsbranchen.
I inspirationskataloget Mental Trivsel på Menuen har de samlet 45 eksempler fra praksis, som kan inspirere til at sikre mental trivsel.
Sidst revideret: 20. november 2024