G� til hovedindholdet

Kampagne: Sikker aflæsning

Få din chauffør sikkert hjem - hver dag

Få din chauffør sikkert hjem - hver dag

Der sker i gennemsnit mere end fire ulykker om ugen, når chauffører læsser gods af. Men ulykkerne kan forebygges, så din chauffør kommer sikkert hjem - hver dag. Her kan du blive klogere på forebyggelse – uanset om du er arbejdsgiver, kørselsleder, chauffør eller en af de virksomheder, der modtager varer.

Chauffører, der kører med godstransport rundt i landet, er desværre nogle af dem, der er hårdest ramt af arbejdsulykker. Det er særligt, når chaufførerne læsser det tunge gods af, at de kommer ud for ulykker.

Nogle af ulykkerne er så alvorlige, at chaufførerne får mén og lange sygemeldinger, og flere mister livet. Faktisk viser data fra Arbejdstilsynet, at der i gennemsnit sker to dødsulykker for chauffører ved godshåndtering hvert eneste år.

”Jeg rykker i et bræt, som desværre ikke sidder fast. Jeg falder 2,5 meter ned fra vognen.”

— Hør chauffør, Flemming Pedersen, fortælle om arbejdsulykken, der sygemeldte ham i et halvt år. Klik på videoen herunder.

Find hjælp til at forebygge ulykker

Da det netop ofte er de samme ting, der går galt, kan de alvorlige ulykker også forebygges. Derfor har vi samlet viden om, hvordan I kommer godt i gang med at forhindre jeres næste arbejdsulykke.

Til dig, der er arbejdsgiver og kørselsleder/disponent

Til dig, der er chauffør

Til dig, der modtager varer

Webinar: Få din chauffør sikkert hjem – find vejen til færre ulykker

Se vores webinar ’Få din chauffør sikkert hjem – find vejen til færre ulykker’ og få konkret vejledning til, hvordan du forebygger alvorlige arbejdsulykker. Her kan du også møde Christina Olesen fra Dagrofa Logistik, der fortæller om, hvordan de arbejder med sikkerhed i praksis. 

Se webinaret her

Er du sikker på, du er sikker nok?

Når chauffører læsser gods af, er der risiko for nogle helt bestemte typer af ulykker, hvor det går rigtigt galt. Det er blandt andet situationer, hvor chaufføren:

  • falder ned fra lift eller rampe og får gods eller palleløfter ned over sig.
  • forsøger at redde gods, der er ved at vælte.
  • rammes af gods, der falder ud af trailer.
  • rammes af gods ved kraning.
typiske ulykker

Henter PDF