Gå til hovedindholdet

Bliv uddannet som leder i Beskæftigelsesministeriet

Som ansat i Arbejdstilsynet kan man blive udvalgt til at komme med på Beskæftigelsesministeriets kursus: Talent for Ledelse. Vi har talt med to af vores kolleger, der har færdiggjort uddannelsen.

Camilla Quist Larnkjær er tilsynsførende i social dumping-gruppen og koordinerende tovholder i Indsatsteamet. Lars Ulldal Beck er souschef i kontoret Ulykker og Erhvervssygdomme. På forløbet Talent for Ledelse samles kursister fra hele BM med lederudvikling i fokus.

Camilla: I mine tidligere jobs har jeg haft lederansvar, og det jeg var rigtig glad for, og i SD-gruppen har jeg også været konstituerende koordinator, så jeg talte med min chef om, at jeg gerne ville ledelse.

Lars: Egentligt havde jeg nogle betænkeligheder ved at blive leder, for jeg frygtede ikke længere at være en del af fællesskabet på kontoret og det rum, der er medarbejdere i mellem. Men det giver mening at have været med på forløbet, for jeg har lavet meget projektledelse og er optaget af at facilitere gode processer og sætte en retning. Og så holder jeg meget af organisationen og vores formål - det vil jeg gerne stå på mål for. Foreløbigt er mine betænkeligheder blevet gjort til skamme. Der er også et stærkt og nyt fællesskab i chefgruppen, hvor vi både fagligt og socialt støtter hinanden.

Faglighed og selvindsigt

Camilla: Vi har haft om mange forskellige gode emner oppe på Talent for Ledelse. Det har været rigtig spændende at møde de andre fra BM, komme på besøg hos hinanden og arbejde med udviklingen som leder.

Lars: Helt sikkert! Det er også godt, at organisationen har skabt nogle rammer for, at man ikke går hjem fra modulerne og er alene om den nye viden. Der er faktisk skabt muligheder for at bruge de nye kompetencer i sit arbejde.

Camilla: Ud over det faglige har forløbet også givet mig personlig udvikling - hvordan jeg går ind i lederrollen som person, mine værdier, hvor er mine styrker, og hvor skal jeg skal være ekstra opmærksom.

Lars: Det også den personlige udvikling, der fylder hos mig. Jeg er blevet meget mere bevidst om, hvordan jeg gerne vil være som leder, mine styrker og svagheder, og hvor mine grænser går, for man skal også kunne skære igennem og træffe beslutninger som leder.

Camilla: Ja præcis. Man kan ikke altid være sød og rar som leder, og hvordan kan man være i det uden at gå på kompromis med sin personlighed og integritet.

Leder i dagligdagen

Lars: Jeg er gået fra at være medarbejder til at være souschef, så jeg har brugt Talent for Ledelse til at blive klogere på, hvordan jeg kommer godt over i min nye rolle, og hvordan jeg begår mig blandt kolleger, som jeg nu er chef for. Jeg synes, at alle har været gode til at tage imod mig i en ny rolle, men det handler også om, at jeg selv skal finde mig til rette i den.

Camilla: Indsatsteamet mod SD er et samarbejde mellem tre myndigheder, så jeg har brugt forløbet at styrke samarbejdet. Blandt andet har jeg haft fokus på, hvordan vi kan være sammen om en fælles opgave og fremme hinandens kompetencer. Det kræver noget tilvænning at have en lederrolle, for jeg kan godt mærke, at der bliver stille rundt om bordet, når jeg taler.

Lars: Det har jeg også oplevet med souschefrollen. Men jeg stadig brug for at blive udfordret. Det er bare interessant at opleve en situation, hvor alle sidder og venter på, at nogen siger noget, og den nogen er så pludselig mig.

Camilla: Der er så mange holdninger til, hvordan man er en god leder og chef, så det handler om at finde sin egen vej, der er troværdigt for ens egen personlighed.

Lars: Det er bare fedt, at vi er i en organisation, hvor det er muligt at udvikle sig på den måde.

Camilla: Helt sikkert. Det er jo ikke givet, at det er en mulighed for både AFC og i tilsynssystemet.

Lars og Camilla

Sidst revideret: 19. december 2024

Henter PDF