Gå til hovedindholdet

Hvor meget må du løfte, når du er gravid?

Hvis du løfter genstande, der vejer over 10 kg, mere end 10 gange i løbet af en arbejdsdag, kan det øge risikoen for for tidlig fødsel. Det viser ny forskning. Derfor har Arbejdstilsynet netop opdateret vejledningen om gravides og ammendes arbejdsmiljø.

Ny forskning tyder på, at gravide, der løfter genstande, der vejer over 10 kg mere end 10 gange i løbet af en arbejdsdag, sandsynligvis har øget risiko for for tidlig fødsel.  Løft af genstande under 10 kg udgør ikke en risiko.

På baggrund af dette har Arbejdstilsynet netop opdateret vejledningen om gravides om ammendes arbejdsmiljø med et selvstændigt afsnit om løftearbejde.

Læs mere

Se hele vejledningen om gravides og ammendes arbejdsmiljø her:

Gravides og ammendes arbejdsmiljø - AT-vejledning A.1.8

Sidst revideret: 9. juni 2023

Henter PDF