Gå til hovedindholdet

Indsats over for seksuel chikane har haft effekt

Erfaringsopsamling viser, at indsats over for seksuel chikane og andre krænkende handlinger er nået bredt ud og motiverer virksomheder til handling.

Arbejdstilsynet har i perioden 1. maj 2021 - 30. april 2023 haft øget fokus på seksuel chikane og andre krænkende handlinger både på tilsyn og igennem kommunikationskampagner.

Erfaringsopsamlingen viser bl.a., at indsatsen har motiveret virksomheder til at forebygge og håndtere krænkende handlinger. Undersøgelsen peger dog også på, at virksomhedernes egen kapacitet til at forebygge og håndtere krænkende handlinger varierer meget.

Det har vi gjort

I forbindelse med indsatsen på tilsyn har vi bl.a. oplyst om reglerne om krænkende handlinger og om mulighederne for hjælp fra bl.a. Arbejdstilsynets hotline. Denne indsats er blevet suppleret med vejledning om forebyggelse i brancher, hvor data og Arbejdstilsynets erfaringer peger på, at der er en høj forekomst af krænkende handlinger.

Formålet med erfaringsopsamlingen var at undersøge, om virksomheder, der har været omfattet af Arbejdstilsynets tilsynsindsats om seksuel chikane og andre krænkende handlinger, har følt sig motiveret til at arbejde med emnet.

Erfaringsopsamling på Arbejdstilsynets indsats over for seksuel chikane og andre krænkende handlinger - pdf

Sidst revideret: 15. juni 2023

Henter PDF