Gå til hovedindholdet

Arbejdstilsynet inviterer til informationsmøde om regler for CE-mærkede maskiner

Arbejdstilsynet har fokus på arbejdsgivers ansvar ved anvendelse af maskiner, som skal opfylde de krav, der gælder for CE-mærkede maskiner. Arbejdstilsynet har inviteret Sikkerhedsstyrelsen, der er myndighed på Maskindirektivet, til at informere om gældende regler for indretning af maskiner. Arbejdstilsynet vil informere om håndtering af regler for anvendelse af maskiner, hvor det vurderes, at indretningen har betydning for en sikker anvendelse.

Maskinhal med forskellige maskiner og samlebånd

Datoer for afholdelse af informationsmøder:

Tirsdag d. 26. september 2023, kl. 10-12.30, i Tilsynscenter Øst, København

Onsdag d. 4. oktober 2023, kl. 9.30-12.00, i Tilsynscenter Syd, Kolding

Torsdag d. 5. oktober 2023, kl. 9.30-12.00, i Tilsynscenter Nord, Hadsten

Program:

 • Regler for indretning og CE mærkning af maskiner
  Sikkerhedsstyrelsen informerer om reglerne for CE mærkning af maskiner. Pligter for fabrikanter, importører og distributører gennemgås, bl.a. i forbindelse med import fra 3. lande, fx Kina.
 • Indretningens betydning for anvendelse af maskiner
  Arbejdstilsynet informerer om arbejdsgivers ansvar, ved anvendelse af maskiner, der skal være indrettet ifølge Maskindirektivet.
 • Samarbejde mellem Sikkerhedsstyrelsen og Arbejdstilsynet
  Arbejdstilsynet informerer om samarbejdet med Sikkerhedsstyrelsen, når det formodes at der anvendes en maskine, der ikke lever op til Maskindirektivet.
 • Regler for robotanlæg, sammenbygning, Sikkerhedsstyrelsen
  Sikkerhedsstyrelsen orienterer om montering af en robotarm på en maskine, hvor I skal være opmærksom på at I bliver ansvarlige for at risikovurdere og CE mærke det samlede anlæg.

Arrangementet er gratis og åbent for alle interesserede, men tilmelding er nødvendig på grund af begrænset antal pladser.

Tilmelding til informationsmøde hos Arbejdstilsynet

Billeder taget ved møderne vil evt. blive brugt til nyhedsbreve, Facebook-opslag el.lign. Personoplysninger vil blive behandlet i overensstemmelse med persondataforordningen.

Henter PDF