G� til hovedindholdet

Ledige jobs i Arbejdstilsynet

Juridisk chefkonsulent til at udvikle nye regler og initiativer på arbejdsmiljøområdet

Vil du være med til at udvikle reglerne om arbejdsmiljø? Har du stor faglig juridisk tyngde? Har du lyst til at arbejde i krydsfeltet mellem juridiske spidsfindigheder og politiske ønsker? Og vil du være med til at få juraen og de politiske ønsker til at virke ude i virksomhederne og for vores tilsynsførende? Så er den ledige stilling som chefkonsulent i Jura og Forenkling helt sikkert noget for dig.

Du bliver en del af et stærkt fællesskab 

Du kan se frem til en alsidig hverdag i kontoret for Jura og Forenkling, hvor vi har et stærk fagligt fællesskab. I samarbejde med dine kolleger kommer du til at løse mange forskellige meningsfulde juridiske opgaver, som bidrager til at fremme et sikkert og sundt arbejdsmiljø på de danske arbejdspladser. 

Vi søger lige nu en dygtig chefkonsulent, der kan tage fra på nogle af de større juridiske dagsordner som fx lovforslagsarbejde, udvikling af regler ifm. politiske tiltag og sparringspartner for kontorets øvrige jurister. 

Du vil kunne få opgaver så som: 

 • Foretage juridiske analyser og bidrage med din juridiske faglighed i opgaver og projekter på tværs af Arbejdstilsynet. Det kan eksempelvis være i forbindelse med udvikling af nye regler, nye tilsynsindsatser eller ny IT-understøttelse
 • Udarbejde lovforslag, bekendtgørelser og vejledninger på arbejdsmiljøområdet
 • Fortolke og besvare spørgsmål om arbejdsmiljøreglerne – fx spørgsmål fra vores tilsynscentre, arbejdsmarkedets parter eller pressen 
 • Ministerbetjening, herunder bidrage til oplæg til brug for politikudvikling, svar til Folketinget, samråd mv. 
 • Forvaltningsretlige opgaver, herunder aktindsigtssager og understøttelse af en stærk forvaltningskultur
 • Koordinering og sparring med både kontorets og husets øvrige jurister og sørge for videndeling på tværs. 

Hvem er vi? 

I Arbejdsmiljøfagligt Center (AFC) udvikler og formidler vi regler om arbejdsmiljø og arbejdsmiljøfaglig viden for løbende at betjene beskæftigelsesministeren og for at understøtte virksomhedernes arbejdsmiljøindsats samt Arbejdstilsynets tilsyn. Det sker i samarbejde med bl.a. vores departement, arbejdsmarkedets organisationer og andre myndigheder. AFC består af en række kontorer, som har et tæt og godt samarbejde om opgaveløsningen.

Kontoret for Jura og Forenkling består af ca. 22 medarbejdere, hvoraf de fleste er jurister. Vi har det overordnede ansvar for arbejdsmiljøloven og en række bekendtgørelser. Vi har også det overordnede ansvar for de juridiske rammer for tilsynet, herunder Arbejdstilsynets reaktionsmuligheder, og vi bistår de andre kontorer i AFC med juridisk sparring, deltager i projekter på tværs af Arbejdstilsynet og løser opgaver inden for forvaltningsret, GDPR og informationssikkerhed. 

Om dig

Vi leder efter dig, der:

 • er cand.jur. eller har en anden relevant juridisk baggrund
 • har et højt fagligt niveau
 • har mange års erfaring med juridisk arbejde, gerne inden for staten
 • har en proaktiv og analytisk tilgang til arbejdet 
 • har en god procesforståelse og interesserer dig for krydsfeltet mellem politik og jura
 • er fagligt nysgerrig og har mod på at opsøge viden og bevæge dig ind på nye juridiske områder. 

Men det vigtigste er, at du har blod på tanden og let ved at samarbejde – resten skal vi nok lære dig. 

Kom og hils på!

Hvis du er nysgerrig og gerne vil vide mere om stillingen, inden du søger, så vil vi gerne invitere dig til vores virtuelle informationsmøde onsdag den 28. november kl. 15.00. Her kan du høre mere om opgaverne, kontoret og hvordan vi bidrager til Arbejdstilsynets arbejde. Du vil også kunne møde din evt. kommende leder Kontorchef Sofie Bisbjerg og en kollega fra kontoret. Hvis du vil med, så tilmeld dig ved at skrive en mail til Laila Damsgaard Pedersen på mail: ldp@at.dk eller hold øje med vores LinkedIn-profil, hvor arrangementet også vil blive annonceret.

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen er en fast fuldtidsstilling. Vi håber, du har mulighed for at starte hos os senest 1. februar 2024 eller hurtigst muligt herefter.

Du bliver ansat som chefkonsulent efter overenskomsten for akademikere i staten.

Vi holder til på Østerbro i København.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Har vi fanget din interesse, så tøv ikke med at kontakte os. 

Vi håber, at du bliver en del af holdet. Send derfor din ansøgning, eksamensbeviser og CV senest onsdag 6. december 2023 kl. 12.00.

Vi holder samtaler løbende, så tøv ikke med at sende din ansøgning.  

Har du spørgsmål til stillingerne, så kontakt kontorchef Sofie Bisbjerg på tlf. 7220 8740 eller mail sbi@at.dk

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte Jóna Thomsen i Beskæftigelsesministeriets HR på tlf. 7220 5272. 

Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede ansøgere uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Send Ansøgning

Henter PDF