G� til hovedindholdet

Webinar: Få inspiration til forebyggelse af smerter og nedslidning i rengøringsbranchen

Arbejdstilsynet har afholdt et webinar med tips og inspiration til, hvordan du med simple greb kan forebygge fysisk nedslidning i rengøringsbranchen. Se optagelsen her på siden.

Om webinaret

Rengøringsarbejde kan være hårdt for kroppen. Flere års dagligt arbejde med støvsugning, aftørring og gulvvask øger risikoen for fysisk nedslidning og smerter i muskler og led. Men med gode vaner og arbejdsrutiner, kan de fysiske belastninger i arbejdet mindskes, så kroppen kan holde flere år på arbejdsmarkedet.

På webinaret får du

  • Eksempler på fysisk belastende arbejdsprocesser, som vi i Arbejdstilsynet ofte støder på, når vi fører tilsyn med virksomheder i rengøringsbranchen
  • Vejledning i hvordan hyppige arbejdsprocesser kan udføres, så de belaster kroppen mindst muligt, fx støvsugning, gulvvask og aftørring af flader og inventar
  • Eksempler på konkrete tiltag, som andre virksomheder har igangsat for at forebygge fysisk nedslidning.

Målgruppe

Webinaret er målrettet ledere, mellemledere og arbejdsmiljørepræsentanter, men vil også være relevant for andre som enten arbejder i rengøringsbranchen eller har en interesse for forebyggelse af fysisk nedslidning.

 

Statistik om ansatte i rengøringsbranchen
Kilde: Spørgeskemaundersøgelsen Arbejdsmiljø og helbred blandt danske lønmodtagere 2018

Henter PDF