G� til hovedindholdet

Inddragelse skaber engagement

I DS Smith bliver alle medarbejdere inddraget i arbejdsmiljødrøftelserne. Derfor er medarbejdernes engagement i arbejdsmiljøet også stort.

Arbejdsmiljødrøftelserne skal nå ud i alle afkroge af virksomheden. Det er i hvert fald ambitionen i emballagevirksomheden DS Smith Packaging i Grenaa. 

- Før i tiden var det mig, der opsatte vores årlige mål. Men det er vi gået helt væk fra. Vi ønsker, at alle medarbejdere skal være engagerede i arbejdsmiljøet, fortæller chef for arbejdsmiljøudvalget Ninus Seistrup.

Sådan gør vi

- Op til de årlige arbejdsmiljødrøftelser får alle medlemmer af AMO udleveret nogle spørgsmål, så de kan forberede sig. Spørgsmålene går på om, vi har nået de mål, vi satte os sidste år. Arbejdsmiljørepræsentanterne går så ud i deres afdelinger og taler med medarbejderne om, hvordan det er gået i forhold til sidste års mål. Og først når den information er indsamlet, går vi i gang med de årlige arbejdsmiljødrøftelser,” forklarer Ninus Seistrup.

Hver afdeling sine målsætninger

Hos DS Smith har afdelingerne individuelle målsætninger. ”Hver afdeling har jo sine udfordringer, og derfor er det også helt naturligt, at de formulerer deres egne målsætninger. Det gør målsætningerne langt mere relevante for medarbejderne, og det betyder, at de rent faktisk engagerer sig i at nå målsætningerne,” fortæller Ninus Seistrup.

Arbejdsmiljørepræsentant Gunnar Søby kan også bekræfte, at der er et stort medarbejderengagement i at sikre et godt arbejdsmiljø.

- Vi arbejder rigtig meget med at afdække risikofaktorer på arbejdspladsen. Altså potentielt farlige hændelser, der kan føre til en ulykke, hvis der ikke bliver gjort noget. Og i den forbindelse må jeg sige, at medarbejderne yder en kæmpe indsats. På et år har vi registreret 946 risikofaktorer, og de 943 af dem er allerede blevet løst. Sådan ser det kun ud, fordi medarbejderne er engagerede, siger Gunnar Søby. 

Er en gang om året nok?

På DS Smidts virksomhed i Grenaa, er der 380 ansatte. Derfor er der mange ting, der skal drøftes på den ene dag om året.

- De årlige arbejdsmiljødrøftelser er jo kun en lille del af arbejdet med arbejdsmiljøet. Jeg mødes hver måned med alle arbejdsmiljørepræsentanterne for at høre, hvad der skal sættes ind overfor. Ellers kunne vi slet ikke nå det hele, siger Gunnar Søby

Den årlige drøftelse

Henter PDF