Ledige job i Arbejdstilsynet

Her kan du se en oversigt over ledige jobs hos Arbejdstilsynet lige nu.

Jurastuderende med interesse for arbejdsmiljøloven

Ønsker du sammen med os at medvirke til at skabe et godt arbejdsmiljø på danske arbejdspladser? Har du flair for strafferet og motiveres du af at håndtere komplekse juridiske problemstillinger i tæt dialog med kollegaer? Så er du måske den stud.jur., vi søger til Tilsynscenter Nord i Hadsten.

Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked
Arbejdstilsynet er den danske myndighed på arbejdsmiljøområdet. Vores mål er at fremme et sundt, sikkert og udviklende arbejdsmiljø på de danske arbejdspladser. Vi fører tilsyn med, at virksomhederne i praksis skaber de gode rammer for deres medarbejdere, der skal til for at undgå at mennesker nedslides, kommer til skade eller får stress. Det er en gevinst for både medarbejdere, virksomheden og samfundet.

Vores forebyggende og vejledende arbejde bygger altid på den nyeste evidensbaserede viden om området – kritisk reflekteret og drøftet i et forum af fagligt højt kvalificerede kolleger.

Du kan læse mere om os på www.at.dk.

Kom tæt på kerneopgaver i tilsynscentret
Tilsynscenter Nord er beliggende i Hadsten og dækker Region Midt og Region Nord. Formålet med tilsynscentrets virke er at kontrollere og vejlede virksomheder om konkrete arbejdsmiljøforhold.

Tilsynscentrets ansvarsområde er:

 • at forestå tilsynsarbejde i overensstemmelse med arbejdsmiljøloven og forvaltningsloven, samt med udgangspunkt i vedtagne kvalitetsprocedurer og prioriteringsredskaber
 • at varetage sagsbehandling i relation til tilsyn og alle henvendelser fra virksomhederne
 • at forestå samarbejdet med andre lokale aktører.

Du bliver en del af tilsynscentrets engagerede juristgruppe, som består af 12 jurister, 5 administrative medarbejdere, samt en tilsynschef med ansvar for det juridiske område.

Din opgave vil primært bestå i behandling af straffesager ved overtrædelse af arbejdsmiljøloven, men du vil også have mulighed for at komme i berøring med andre juridiske problemstillinger inden for arbejdsmiljølovgivningens område, herunder bl.a.  

 • Klagesagsbehandling.  
 • Rådgivning til og undervisning af tilsynsførende og administrative medarbejdere i bl.a. arbejdsmiljøloven og kvalitetsprocedurer.
 • Besvarelse af juridiske spørgsmål af principiel art.  
 • Behandling af spørgsmål i forbindelse med anmodning om aktindsigtssager.  
 • Behandling af forespørgsler fra eksterne aktører samt andre juridiske opgaver.

Bliv vores nye kollega
Vi forestiller os, at du:

 •  er stud.jur.
 • har erfaring med håndtering af og opfølgning på komplekse juridiske opgaver
 • kan bevare overblikket i pressede situationer
 • kan balancere hensyn til effektivitet og høj faglig kvalitet i arbejdet
 • evner at skabe og fastholde gode samarbejdsrelationer såvel internt som eksternt
 • du trives i et socialt miljø, præget af gensidig tillid, hvor du er i åben dialog med dine kollegaer”,
 • har gode kommunikative kompetencer såvel mundtligt som skriftligt, herunder evner at oversætte juridiske problemstillinger til ikke-jurister.

Det er en fordel, hvis du har erfaring med behandling af strafferetlige problemstillinger og kendskab til myndighedsudøvelse og arbejdsmarkeds- og arbejdsmiljøforhold. 

Vi finder løsninger sammen
Som en del af Beskæftigelsesministeriet, er Arbejdstilsynet med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne lave. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra højre og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.

Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingen er en studenterstilling på gennemsnitlig 15 timer ugentlig. Vi vil gerne have, at du starter den 1. august 2020.

Du bliver ansat som student efter OAS-S-fællesoverenskomsten, organisationsaftalen for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK) i statens tjeneste.

Spørgsmål og ansøgning
Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte tilsynschef Anna Trige Lindberg på mail atj@at.dk eller telefon 7220 9762.

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest onsdag den 10. juni 2020 kl 12.

Vi forventer at afholde samtaler den 18. juni 2020. Der vil muligvis indgå en opgave i forbindelse med samtaleforløbet.

Send Ansøgning