Kom godt videre
Vi har udvalgt værktøjer og materialer, som kan hjælpe jer godt videre fra denne vejledning til at arbejde forebyggende med stor arbejdsmængde og tidspres.
Arbejdstilsynets materialer
Viden om stor arbejdsmængde og tidspres
Temaside om stor arbejdsmængde og tidspres på Arbejdstilsynets hjemmeside med tekster bl.a. om forebyggelse af problemer med stor arbejdsmængde og tidspres og vurdering af risiko for medarbejdernes helbred.
Stor arbejdsmængde og tidspres
Et godt psykisk arbejdsmiljø – Hver dag
Pjece til at hjælpe virksomheder med at udvælge og tilrettelægge nye aktiviteter og få aktiviteterne til at blive en del af hverdagen, Arbejdstilsynet og Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.
Et godt psykisk arbejdsmiljø – Hver dag - pdf
Et godt psykisk arbejdsmiljø – Når der sker forandringer på arbejdspladsen
Pjece til virksomheder, der ønsker at få inspiration og vejledning til at tage hånd om det psykiske arbejdsmiljø i forbindelse med forandringer, Arbejdstilsynet, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og arbejdsmarkedets parter.
Et godt psykisk arbejdsmiljø – Når der sker forandringer på arbejdspladsen - Arbejdsmiljørådet - pdf
Værktøj til afdækning – mindre virksomheder
Kom godt i gang med arbejdspladsvurderingen med Arbejdstilsynets APV-værktøj.
Arbejdstilsynets APV-værktøj
Materialer fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø
Værktøj til afdækning - større virksomheder
Spørgeskema om psykisk arbejdsmiljø og trivsel på arbejdspladen, som virksomheder kan bruge i deres lokale arbejdsmiljøarbejde, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.
Spørgeskemaet ’Psykisk arbejdsmiljø og trivsel på arbejdspladsen’ - Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø
Værktøjet ”Indflydelseshjul”
Værktøj til at skabe dialog mellem ledere og medarbejdere om, hvorvidt medarbejderne har nok indflydelse i deres arbejde, og om de har indflydelse på de rigtige ting, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.
Indflydelseshjulet: Sådan taler I om indflydelse på arbejdspladsen - Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø - NFA
Materialer fra Branchefællesskaberne for Arbejdsmiljø
Restitution og pauser
Materialet indeholder podcast, film, dialogkort og viden om restitution og pauser, BFA Velfærd og Offentlig administration.
Vejledning til materialer om restitution og pauser - BFA Velfærd og Offentlig administration
Kan og skal-krav
Procesværktøj, der kan støtte jer i at prioritere jeres arbejdsopgaver med udgangspunkt i kerneopgaven, BFA Velfærd og Offentlig administration.
Værktøj 2: Kan og Skal krav – fokus på kerneopgaven - BFA Velfærd og Offentlig administration
Forstå og forebyg stress
Blive klogere på, hvad stress er, hvordan det typisk opstår og udvikler sig, og hvad du som leder kan gøre for at forebygge stress – på egen hånd og i samarbejde med den enkelte medarbejder, teamet, lederkollegerne og de relevante samarbejdsfora, BFA Finans.
Forstå og forebyg stress - BFA Finans - pdf
Temaside om stor arbejdsmængde og tidspres
Få viden og værktøjer til at forebygge og håndtere stor arbejdsmængde og tidspres. Se fx værktøjet ”IGLO-metode: Forebyggelse på alle niveauer” eller ”Prioriteringsmatrixen”, BFA Service og Turisme.
5 tegn på stor arbejdsmængde og tidspres - BFA Service og Turisme
Det, du mærker
Temaside med cases, film og dialogspørgsmål om god forebyggelse, som fx indflydelse og støtte, BFA Handel.
Det du mærker - Psykisk arbejdsmiljø og trivsel i butikken - BFA Handel
En god arbejdsdag
Værktøj til støtte for virksomheders arbejdsmiljøorganisation og/eller samarbejdsudvalg, når der skal sættes fokus på det psykiske arbejdsmiljø. Se fx afsnit ”Når ingen kan blive færdige til tiden” eller ” Når nogen oplever, at det er småt med indflydelse på arbejde”, BFA Industri.
En god arbejdsdag - BFA Industri - pdf
Det psykiske arbejdsmiljø i bygge- og anlægsbranchen
Bliv klogere på psykisk arbejdsmiljø i bygge- og anlægsbranchen. Læs fx om god planlægning og indflydelse i arbejdet, BFA Bygge & Anlæg.
Det psykiske arbejdsmiljø i bygge. og anlægsbranchen - BFA Bygge & Anlæg - pdf