Gå til hovedindholdet

Ny aftale fremtidssikrer arbejdsmiljøindsatsen og opruster kampen mod social dumping

Et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om en ny arbejdsmiljøaftale med en historisk stor bevilling på 1,3 mia. kr. over fire år. Med aftalen følger en stor bevilling til Arbejdstilsynets arbejdsmiljøindsats og indsatsen mod social dumping over de næste fire år.

Två medarbejdere fra Arbejdstilsynet går igennem åbent kontorlandskap

Regeringen (S, V og M), Socialistisk Folkeparti, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Alternativet og Nye Borgerlige har indgået en aftale på 1,3 mia. kr. i perioden 2023-2026, som vil fremtidssikre arbejdsmiljøindsatsen og videreføre og videreudvikle indsatsen mod social dumping. Det sker for at sikre et sikkert og sundt arbejdsmarked for alle.

Med aftalen er der afsat en historisk stor bevilling til Arbejdstilsynets arbejdsmiljøindsats og indsatsen mod social dumping over de næste fire år.

Der afsættes 452 mio. kr. til arbejdsmiljøindsatsen. Indsatsen bygger videre på de spor, der blev lagt med arbejdsmiljøaftalen i 2019, hvilket betyder, at det styrkede tilsyn fastholdes og videreudvikles.

Der har aldrig nogensinde før været afsat et større beløb til bekæmpelsen af social dumping i Danmark. Hele 673 mio. kr. er afsat til at bekæmpe social dumping. Pengene skal bl.a. bruges til at fortsætte den fælles myndighedsindsats, som Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og politiet med stor succes har stået bag siden 2012. Desuden skal Arbejdstilsynets indsats mod social dumping videreudvikles og videreføres.

Endelig afsættes der 145 mio. kr. til prioriterede områder. Det drejer sig blandt andet om arbejdsulykker, farlig kemi, psykisk arbejdsmiljø, autorisationsordning på asbestområdet samt indsats mod social dumping, arbejdslivskriminalitet og illegal arbejdskraft.

Med aftalen skaber aftalepartierne ro om Arbejdstilsynets økonomi. Der prioriteres en varig bevilling på 203 mio. kr. fra 2027 til arbejdsmiljøindsatsen og indsatsen mod social dumping. Det er et opgør med års midlertidige bevillinger og den usikkerhed, som har præget indsatsen på området. 

Læs hele pressemeddelelsen på BM.dk

Ny aftale fremtidssikrer arbejdsmiljøindsatsen og opruster kampen mod social dumping - Beskæftigelsesministeriet

Henter PDF