G� til hovedindholdet

Kom til webinar: Myter om gylle og gode løsninger i praksis

Hvorfor bliver der ved med at ske ulykker med gyllegas i landbruget, og hvad er de gode løsninger til at styrke sikkerheden og forebygge ulykker i praksis? Det er emnet for et webinar den 18. marts 2024 arrangeret i samarbejde mellem SEGES, BAU Jord til Bord og Arbejdstilsynet.

Uden man mærker det, kan svovlbrinte, også kaldet gyllegas lamme lugtesansen, når den forekommer i høje koncentrationer. Svovlbrinten opstår, når gyllen sættes i bevægelse, og der skal ikke meget mere end et par få åndedrag til, at man dratter om og mister bevidstheden med hjerneskader, hukommelsesbesvær og i værste fald med døden til følge.

Opkald til Giftlinjen på Bispebjerg Hospital fra landmænd og ansatte på maskinstationer med symptomer på forgiftning tyder på, at mange ikke nødvendigvis er klar over, at deres symptomer kan skyldes svovlbrinte, der har forbindelse til gyllen.

Få viden om gyllens kredsløb, kemisk risikovurdering og god forebyggelse på dette webinar den 18. marts arrangeret af SEGES, BAU Jord til Bord og Arbejdstilsynet.

Program

  • Gyllens kredsløb, forebyggelse og den gode kemiske risikovurdering v. Henrik Sander Nielsen, tilsynsførende i Arbejdstilsynet.
  • Fakta og myter om symptomer på forgiftning med svovlbrinte v. Klinisk Toksikolog, Ph.d. Paula E. C. Hammer, speciallæge i Arbejds- og Miljømedicin, Giftlinjen Bispebjerg Hospital.
  • Gode løsninger til at styrke sikkerheden og forebygge ulykker i praksis v. Per Jørgensen, arbejdsmiljøkonsulent i SEGES.

Tid

Mandag den 18. marts 2024 klokken 11.30-12.10. 

Sted

Online (du modtager et link kort før webinaret)

Tilmelding

Det er ikke længere muligt at tilmelde sig webinaret. Men du kan følge med på dette link kl. 11.30

Webinar om gylle

Henter PDF