G� til hovedindholdet

Arbejdstilsynet inviterer til informationsmøde om aktiviteter på det kemiske område

På informationsmødet oplyses om nyt på det kemiske område, relateret til arbejdsmiljøet; nationale projekter og opgradering af tilsynssystemet, Arbejdstilsynets fokus på REACH forordningens krav til information i leverandørkæden, opfølgning på regler om recirkulation.

Mand der står og inspicerer kemiske produkter

Mødet henvender sig til alle, der interesserer sig for kemi, kemisk arbejdsmiljø og de tilhørende regler.

Datoer for afholdelse af informationsmøder:

Torsdag d. 23. maj 2024 kl. 10.00-12.30, i Tilsynscenter Øst, København

Onsdag d. 29. maj 2024 kl. 10.00-12.30, i Tilsynscenter Nord, Hadsten

Tirsdag d. 4. juni 2024 kl. 10.00-12.30, i Tilsynscenter Syd, Kolding

Program:

 • Arbejde med epoxy hos gulvlæggere
  Formidling af Arbejdstilsynet mini indsats om gulvlægning med epoxy, hvor Arbejdstilsynet havde fokus på værnemidler og sikkerhedsdatablade. Samtidig var der en opmærksomhed på velfærds-/arbejdshygiejniske foranstaltninger, hvor de væsentligste principper vil blive præsenteret i oplægget.
 • Kemisk arbejdsmiljø i negleklinikker
  Ved fremstilling af kunstige negle bruges en række kosmetiske produkter der indeholde allergifremkaldende akrylater. Der stilles krav til en række risikohåndteringsforanstaltninger, som skal beskytte de ansatte. Arbejdstilsynet vil forlægge praksis på området og hvordan man kan bruge oplysninger på produkterne til en kemisk risikovurdering.
 • Information op/ned i leverandørkæden
  I REACH stilles der krav til, at virksomhederne sender relevant information op i en leverandørkæde. Det kan være information om en anvendelse der ikke svarer til den identificeret i sikkerhedsdatabladet eller manglende information i sikkerhedsdatabladet. Arbejdstilsynet vil fortælle om, hvordan sikkerhedsdatabladet kan understøtte arbejdsmiljøarbejdet og hvad man som virksomhed skal gøre, hvis sikkerhedsdatabladet ikke er fyldestgørende.
 • Regler for recirkulation af procesluft
  De nye regler har været gældende i snart et år og Arbejdstilsynet vil komme ind på hvilke spørgsmål, man har behandlet i den forbindelse og hvilke problemstillinger tilsynet er stødt på. Der vil udkomme en vejledningen på området i løbet af året, vejledningen er i proces men Arbejdstilsynet vil løfte sløret for de dele af vejledningen som er fastlagt.  

Arrangementet er gratis og åbent for alle interesserede, men tilmelding er nødvendig pga. begrænset antal pladser.

Tilmelding senest mandag d. 13. maj 2024

Tilmelding til informationsmøde hos Arbejdstilsynet

Billeder taget ved møderne vil evt. blive brugt til nyhedsbreve, Facebook-opslag el.lign. Personoplysninger vil blive behandlet i overensstemmelse med persondataforordningen.

Henter PDF