Gå til hovedindholdet

Sådan kan du som medarbejder bidrage til at forebygge krænkende handlinger

Hvis du som medarbejder er vidne til, at en kollega bliver udsat for krænkende handlinger på baggrund af etnicitet, kan du gøre en forskel ved at gribe ind. Du kan sige fra i situationen eller tage fat i din leder, som skal være med til at tage hånd om problemet.

Det er arbejdsgiveren, der har ansvaret for at forebygge og håndtere krænkende handlinger ved at skabe klare rammer for god kultur og adfærd og melde dem ud, så alle på arbejdspladsen kender dem.

Når du som medarbejder kender rammerne på din arbejdsplads, er det vigtigt, at du bidrager til en god kultur og omgangstone og er med til at forebygge, at kollegaer bliver udsat for krænkende handlinger på baggrund af etnicitet.

Som kollega kan du fx gøre en positiv forskel ved at hjælpe med at sige fra, hvis en kollega bliver udsat for krænkende handlinger. Det kan du gøre i situationen eller bagefter.

Find hjælp til at forebygge og håndtere krænkende handlinger

Find hjælp til at forebygge og håndtere krænkende handlinger – både som arbejdsgiver/leder, nøgleperson i arbejdet med arbejdsmiljø, kollega eller medarbejder, der har været udsat:

Forebyggelse og håndtering af krænkende handlinger

Du kan også ringe til Arbejdstilsynets hotline om krænkende handlinger på tlf. 70 12 12 88 (man-tor: 8-15. fre: 8-14)

Henter PDF