Gå til hovedindholdet

Kampagne: Seksuel chikane skal stoppes

Seksuel chikane skal stoppes. Lad os hjælpe dig.

Seksuel chikane skal stoppes. Lad os hjælpe dig.

Seksuel chikane (sexchikane) og andre krænkende handlinger er uacceptabelt, og det kan have store konsekvenser både for den enkelte og for hele arbejdspladsen. Som arbejdsgiver har man pligt til at forebygge seksuel chikane og andre krænkende handlinger på lige fod med andre arbejdsmiljøproblemer.

Hvad er seksuel chikane

Seksuel chikane er alle former for uønsket seksuel opmærksomhed og kan fx være uønskede berøringer, verbale opfordringer til seksuelt samkvem eller sjofle vittigheder og kommentarer

Det kan være forskelligt, om den enkelte oplever en situation som uønsket seksuel opmærksomhed. Alle har forskellige grænser, og det er okay at sige fra.

Om krænkende handlinger - mere om seksuel chikane og andre krænkende handlinger

Få hjælp til at forebygge

Seksuel chikane kan både forekomme internt i virksomheden mellem ansatte og ledelse og fra personer uden for virksomheden, som de ansatte er i kontakt med gennem deres arbejde, fx borger, kunder eller samarbejdspartere.

Den seksuelle chikane kan bestå af de samme slags handlinger, uanset om den kommer fra en kollega eller en ekstern. Men der er forskel på, hvordan arbejdspladsen skal forebygge og håndtere problemet.

Vi har samlet en række gode råd og centrale regler, der kan hjælpe jer med at forebygge og håndtere seksuel chikane og andre krænkende handlinger.

Forebyggelse og håndtering af krænkende handlinger

Trist person

Vi bekræfter ofte folk i, at det de har oplevet ikke er okay. Er du i tvivl, så ring til os og få hjælp.

— Ingrid, vejleder på Arbejdstilsynets hotline

Henter PDF