Gå til hovedindholdet

Interviewserie om fremtidens arbejdsmiljø

Et sikkert og sundt arbejdsliv for alle. Det har været AT’s mål i 150 år. Arbejdsmarkedet har forandret sig, men opgaven er den samme

Med denne serie af fremtidsinterview har vi bedt forskellige personer med ekspertise i arbejdsmiljø om at give deres bud på, hvad der vil få størst betydning for arbejdsmiljøet de kommende 25 år.

Jeg håber I vil finde deres tanker interessante, som jeg har gjort.

- Sine Frederiksen, Direktør i Arbejdstilsynet

Et godt arbejdsmiljø skal være et konkurrenceparameter

Færre arbejdsulykker, styr på social dumping og fokus på det psykiske arbejdsmiljø. Det vil ifølge Beskæftigelsesministeren Ane Halsboe-Jørgensen være centralt for et langt og godt arbejdsliv. Samtidigt håber hun på, at det gode arbejdsmiljø i fremtiden bliver et parameter, som de danske arbejdspladser vil konkurrere om, for at tiltrække den nødvendige arbejdskraft. Vi har talt med hende i forbindelse med Arbejdstilsynets 150 års jubilæum i år.

Læs det fulde interview her

Ane Halsboe-Jørgensen

De kommende generationer vil drive ny udvikling på arbejdsmiljøområdet

Morten Skov Christiansen, fungerende formand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, er ikke i tvivl, når han skal give et bud på, hvad der vil præge fremtidens arbejdsmarked: Arbejdsmiljø kommer til at fylde lige så meget som bundlinjen hos virksomhederne. Årsag: De kommende generationer vil kræve det. De vil forvente ordentlige arbejdsvilkår og et liv, hvor der er plads til andet end en karriere. I fremtiden bliver virksomhederne derfor nødt til at investere i arbejdsmiljø for at tiltrække den gode arbejdskraft.

Læs det fulde interview her

Morten Skov Christiansen

One size does not fit all

Christina Sode Haslund har arbejdet som arbejdsmiljøchef i DA siden 2015. Som med så meget andet i livet, var hendes vej ind i arbejdsmiljøverdenen ”et sammenfald af heldige begivenheder”. At arbejdsmiljø fortsat er omdrejningspunktet for hendes arbejdsliv er dog alt andet end tilfældigt: ”Arbejdsmiljø er spændende. Det handler jo om vores arbejdsliv, om virksomhedernes evne til at rekruttere og fastholde medarbejdere, og på den længere bane om indretningen af fremtidens arbejdspladser”, siger hun.

Læs det fulde interview her

Christina Sode Haslund

Organiseringen af arbejdet bliver mere kompleks, men røg, møg og støj vil stadig være på dagsordenen

I forbindelse med Arbejdstilsynets 150 år jubilæum har vi spurgt en række eksperter i arbejdsmiljø om, hvad de tror, der skal til for at forbedre arbejdsmiljøet på de danske arbejdspladser i fremtiden.

I dag har vi talt med Christian Uhrenholdt, som er partner i TeamArbejdsliv og er ekspert i arbejdsmiljøcertificering og arbejdsliv og samarbejder pt. i forskningsprojekt med NFA og SDU.

Læs det fulde interview her

Christian Uhrenholdt

Dynamikkerne vil være de samme i fremtiden

Kristian Bonde Jørgensen er historiker og arbejder til dagligt som formidlingsvært på Arbejdermuseet. I anledningen af Arbejdstilsynets 150-års jubilæum, giver han her sit bud på, hvordan han tror fremtidens arbejdsmarkedet vil udvikle sig de næste 25 år.

Læs det fulde interview her  

Kristian Bonde Jørgensen

Henter PDF